Maandelijks zullen wij, indien nodig, onze tarieven wijzigen. Onze actuele prijzen zijn zichtbaar op onze website.

Wij zijn gesloten van 24 december t/m 7 januari

Blauwe bessen maken je jonger

Blauwe bessen maken je jonger

Blauwe bessen zitten vol met antioxidanten. Antioxidanten verlagen ze het risico op hart- en vaatziekten, diabetes, dementie, oogziekten als ouderdomsstaar en verschillende vormen van kanker. Door de antioxidanten blijf je jong, ze spelen een rol bij het verminderen van uiterlijke tekenen van veroudering en bij het behouden van een gezonde huid.

Bovendien zijn blauwe bessen goed voor het bloedvatenstelsel. Ze bevatten een stof (flavonoïden) die het vatenstelsel helpen versterken en de bloedvaten verwijden. Daarnaast bevat de bosbes anthocyaan, deze kleurstof kan er onder andere voor zorgen dat de vetophoping (voornamelijk ophoping van cholesterol) in de bloedvaten wordt verminderd. Hierdoor wordt de doorbloeding van de bloedvaten beter.

Blauwe bessen zijn goed voor de hersenen. Een Amerikaans onderzoek met oudere ratten toonde aan dat ratten die aanvulling op hun dieet kregen (met een equivalent van 115-225 gr blauwe bessen) beter presteerde op allerlei tests en zichtbare vooruitgang vertoonden in coördinatie en evenwicht. Deze ratten bleken zelfs nieuwe hersencellen te ontwikkelen, terwijl men daarvoor dacht dat ouderdomsdegeneratie onomkeerbaar was. Blauwe bessen blijken een ontstekingsremmend effect te hebben op hersenen en spierweefsels. Onderzoek met mensen toont nu aan dat mensen die 225 gram blauwe bessen per dag eten, vijf tot zes procent beter presteren op motorisch gebied. Blauwe bessen hebben ook een tijdelijke positieve uitwerking op de concentratie. Dus voor een belangrijk examen; kommetje blauwe bessen! 

Logo 1

Joyce Hanssen Voor meer tips over voeding en Sport: www.foodandfit.nl