In verband met vakantie is Astebleef gesloten van 10-10 tot 20-10

Carpaccio van Cylindra biet

Carpaccio van Cylindra biet

Cylindra is een biet met een bijzondere vorm; niet rond zoals de meeste rassen, maar langwerpig. Een andere naam voor deze biet is “butter slicer”,  te danken aan z’n textuur. Cylindra is donkerrood van kleur, smaakt zoet en is makkelijk te schillen. Onderstaand een heerlijk recept met deze biet: Dit heb je nodig voor 2 personen

  • 75 gram gemengde sla
  • 250 gram rode bieten (ongeveer 9 plakken per persoon)
  • Zongedroogde tomaten (100 gram)
  • Aceto balsamico
  • Knoflook-olie of gewone olijfolie
  • Parmezaanse kaas
  • Peper en Zout

Zo maak je het klaar:Maak de rode bieten schoon en schil ze met een dunschiller. Snijd de bieten vervolgens in flinterdunne plakken met een scherp mes of een kaasschaaf en leg deze eerst op het bordVerdeel de sla over de rode bieten. Snijd de zongedroogde tomaten in kleine stukjes en verdeel deze over de carpaccio.Maak de carpaccio af door er naar eigen smaak aceto balsamico en/of knoflookolie overheen te sprenkelen. Maak de salade af met peper en zout en grof geraspte parmezaanse kaas.  Bietjes geven heel erg af, wil je geen roze handen trek dan handschoenen aan.Deze bietsoort is ook uiterst geschikt om te koken, dit kun je in de schil doen. Dan blijven de voedingsstoffen beter behouden. De schil kun je na het koken makkelijk verwijderen. De zachte bietjes zijn ook heerlijk voor onder een salade. Smakelijk!