In verband met vakantie is Astebleef gesloten van 10-10 tot 20-10

Gegrilde Little Gem

Gegrilde Little Gem

Benodigdheden:

  • 2 Stuks Little Gem
  • Knoflookolie (of losse olie met uitgeperste knoflook)
  • 75 Ml Balsamicoazijn
  • Parmezaanse kaas
  • 1 Eetl. honing
  • Peper/Zout

Bereidingswijze:

Doe de Balsamico en de honing in een steelpannetje en laat het op een zacht vuur inkoken tot een stroop. Het mengsel moet tot de helft gereduceerd worden, zodat er een stroperige massa over blijft. Let op dat je het niet te hard laat koken, dan verbrand de massa namelijk. 

Laat een grillpan goed heet worden. 

Was de Little Gem en snijd ze doormidden. Bestrijk de snijhelften met een beetje knoflookolie en breng de sla op smaak met iets peper en zout. De harde kern laat je zitten ander valt hij uit elkaar, dit is niet lekker om te eten dus laat deze gerust op je bord liggen. 

Grill de Little Gem aan weerszijden in ongeveer 2 minuten goudbruin. Je kunt ook alleen de snijkant grillen, dan hou je iets meer bite. 

Leg de gegrilde Little Gem op een bord.Sprenkel de balsamicostroop eroverheen en maak het af met een paar schaafsels Parmezaan.