In verband met vakantie is Astebleef gesloten van 10-10 tot 20-10

Gepofte zoete aardappel

Gepofte zoete aardappel

Benodigdheden:

  • 2 grote zoete aardappelen
  • 2 tomaten
  • 1 rode ui
  • 1 rode peper
  • 1 teentje knoflook
  • 100 gr fetakaas of mozzarella
  • Handje peterselie
  • Zout & Peper
  • Olijfolie 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Boen de aardappelen schoon onder de kraan en verwijder eventuele oneffenheden met een mesje. Prik de zoete aardappel in met een vork en leg ze in een ovenschaal.

Besprenkel de aardappels met olijfolie en pof ze vervolgens in 45 – 60 minuten in de oven (afhankelijk van de grote van de aardappel). De aardappel is gaar als hij zacht van binnen is.Maak in de tussentijd de salsa. Was de tomaten en snij ze in partjes, verwijder de zaadlijsten en snij ze vervolgens in blokjes.

Hak het teentje knoflook fijn, snipper de rode ui en hak de peterselie fijn en voeg dit toe aan de tomaat.

Halveer de peper en verwijder de zaadjes, hak deze fijn en voeg deze ook toe. Breng op smaak met peper en zout en een scheutje olijfolie. Verkruimel vervolgens de kaas over de salsa.Breek de zoete aardappel voorzichtig open met een vork en verdeel de salsa over de holtes van de aardappel.Serveer de zoete aardappel warm. Smakelijk!