In verband met vakantie is Astebleef gesloten van 10-10 tot 20-10

Granaatappel

Granaatappel

De granaatappel is zo’n vrucht die je niet standaard meeneemt naar huis, veel mensen zouden niet eens weten hoe hij eruit ziet. Toch is deze vrucht super gezond en dus een heel goede keus.De granaatappel zit vol anti-oxidanten, zoals kalium, foliumzuur, ijzer en vitamines A, B-complex en C. Zo helpt het ons ziekten te voorkomen en om ons immuunsysteem te versterken. Granaatappels en granaatappelsap kan de groei en woekering van prostaatkanker en oestrogeenresponsieve borstkanker remmen. Het kan helpen bij bestrijding van ziektes als diabetes en Alzheimer en als remmer fungeren op enzymen die verantwoordelijk zijn voor beschadigingen aan het kraakbeen, zoals artrose.Granaatappels blijken ook goed te zijn voor onze lijn, Schotse wetenschappers beweren dat ze het buikvet doen wegsmelten. Ook verladen ze de hoeveelheid vetzuren in het bloed en verlagen ze ons LDL cholesterol (het slechte cholesterol) en helpen zo hart- en vaatziekten voorkomen. Ook werkt granaatappelsap als een natuurlijke bloedverdunner, het drinken van 5ml sap kan de bloeddruk met 5% verlagen. Ten slotte helpt granaatappelsap om tandplak te voorkomen, helpt het griep en verkoudheid sneller te genezen.Hoe eet je nou zo’n granaatappel? Je snijd hem eerst helemaal door midden. Daarna houd je één helft op de kop boven een schaaltje en je tikt met een lepel op de schil, dan vallen de zaadjes er vanzelf uit. Zaadjes die blijven zitten kun je met een lepel los halen of met je vingers los peuteren. De witte vliesjes kun je niet eten, je houdt alleen de rode ‘besjes’ over, die zijn heerlijk fris. Joyce Hanssen – Gewichtsconsulent – Sportvoeding – Personal Trainer
www.foodandfit.nl