In verband met vakantie is Astebleef gesloten van 10-10 tot 20-10

Indonesische sajoer boontjes

Indonesische sajoer boontjes

Benodigdheden:

  • 500 gr sperziebonen
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 2 tl ketjap
  • 1 tl gemberpoeder (Djahe) 
  • 2 tl sambal
  • 1 tl korianderzaad (Ketoembar)
  • 200 ml kippenbouillon
  • 200 ml kokosmelk

Bereidingswijze:Verwijder de uiteindes van de boontjes en was ze. Blancheer de boontjes vervolgens in kokend water met zout voor 2-3 minuten.Maak in een keukenmachine een gladde pasta van de knoflook, ketjap, sambal en de specerijen. Als je een vijzel in huis hebt kun je deze hier ook voor gebruiken.Snij het uitje fijn. Verhit een koekenpan met olie en bak hierin de ui totdat deze glazig wordt. Voeg vervolgens de paste toe. Bak deze even mee en voeg daarna de boontjes toe. Schep deze goed om, en voeg als laatste de bouillon en de kokosmelk toe. Laat het geheel op laag vuur doorgaren en en inkoken.