Maandelijks zullen wij, indien nodig, onze tarieven wijzigen. Onze actuele prijzen zijn zichtbaar op onze website.

Je bent wat je eet

Je bent wat je eet

Je bent wat je eet!

Dit heb je vast vaker gehoord, maar het klopt ook echt! Je lichaam is letterlijk opgebouwd uit de voedingsstoffen die jij tot je hebt genomen…
Maar ook in de natuur komen we dit tegen, er zijn voedingsmiddelen die verdacht veel lijken op onze lichaamsdelen, bovendien blijken ze ook nog een positieve werking te hebben op die lichaamsdelen, toeval?


Walnoot: lijkt op onze hersenen, de walnoot bevat veel omega-3 vetzuren, veel ziektes die met onze hersenfuncties te maken hebben kunnen met walnoten en walnootolie voorkomen of genezen worden.

Tomaat: snij hem doormidden en je ziet verschillende kamers, zoals bij ons hart, mensen die veel tomaten eten minder kans hebben op hart- en vaatziekten, door het stofje lycopeen.

Wortel: snij heb doormidden en je ziet een structuur die lijkt op de iris van je ogen. Wortels bevatten betacaroteen, een antioxidant dat de kans op het achteruitgaan van de ogen door ouderdom verlaagt.

Gember: dit kruid heeft vaak de vorm die lijkt op onze maag, het kan misselijkheid en overgeven voorkomen.

Selderij: lijkt op onze botten, is rijk aan silicium, een mineraal dat zorgt voor krachtige botten. Bovendien bestaan zowel selderij als botten, toevallig genoeg, voor 23% uit natrium.

Joyce Hanssen – gewichtsconsulent – Leefstijlcoach
www.foodandfit.nl