Maandelijks zullen wij, indien nodig, onze tarieven wijzigen. Onze actuele prijzen zijn zichtbaar op onze website.

Kauwen; een ondergewaardeerde bezigheid

Kauwen; een ondergewaardeerde bezigheid

De vertering van ons voedsel begint in onze mond, tijdens het kauwen wordt het voedsel gemengd met enzymen die het alvast beginnen af te breken. Door goed te kauwen krijg je een goede afbraak van het voedsel, wat weer leidt tot een goede opname van de voedingsstoffen. Bovendien zorgt kauwen voor signalen naar ons spijsverteringsstelsel om de juiste verteringssappen te produceren. Je belast je spijsverteringsstelsel minder door een beetje meer voorwerk te doen, daardoor houd je meer energie over en je merkt het eerder als je vol zit.


• Kauw iedere hap twintig keer, dat klinkt als veel maar het valt wel mee.
• Eet bewust, proef echt van je eten, schuif het niet klakkeloos naar binnen, zorg dat je alle aandacht bij het eten houdt, ga zitten, relax.
• Eet niet staand of hangend voor de televisie, zodat je lichaam tijdens de maaltijd ook echt bezig is met het verteren van je voedsel.Kortom geniet van iedere hap!
Proef hoe lekker ‘puur eten’ is. Vooral als je bewust gaat eten zal je het verschil proeven tussen de pure en verse groenten en fruitstukken die je in het verspakket vindt! 

Voor meer tips over voeding en Sport:
Joyce Hanssen – Gewichtsconsulent – Sportvoeding – Personal Trainerwww.foodandfit.nl