In verband met vakantie is Astebleef gesloten van 10-10 tot 20-10

Kidsproof – Zoete aardappelchips

Kidsproof – Zoete aardappelchips

Benodigdheden:

  • Zoete aardappels
  • 400gr. Kokosolie (zonder geur)
  • Zeezout

Bereidingswijze:

Boen de zoete aardappels schoon onder de kraan en verwijder oneffenheden met een mesje. De schil kun je er gewoon aanlaten. Dep de aardappels droog en snijd met een scherp mesje, een mandoline of een kaasschaaf in dunne plakken. Verhit de kokosolie in een kleine wok of diepe koekenpan tot een graad of 180. Het vet is heet genoeg als een chipje meteen begint te borrelen. Zet het vuur dan iets lager, dan voorkom je dat het vet te heet wordt.  Bak de chips met kleine hoeveelheden tegelijk in ongeveer 3 minuten krokant. De chips zijn klaar als het buitenste randje goudbruin kleurt. Laat de zoete aardappelchips uitleggen op een velletje keukenpapier en breng ze op smaak met zeezout.Ga zo door totdat je alle plakjes gefrituurd hebt. Laat de kokosolie afkoelen en giet deze terug in het bakje, deze kun je nog een keer gebruiken. Naast zoete aardappel kun je ook bijvoorbeeld wortels of pastinaken gebruiken om groentechips te maken! 

Smakelijk!