In verband met vakantie is Astebleef gesloten van 10-10 tot 20-10

Pastinaaksoep met kastanjechampignons

Pastinaaksoep met kastanjechampignons

Benodigdheden:

  • 400 gr Pastinaak
  • 2 Sjalotten
  • 2 El Olijfolie
  • 2 Tenen knoflook
  • 11/2 Ltr Groentebouillon
  • 4 Eieren
  • 250 Gr Kastanjechampignons
  • Eventueel voor te garneren:
  • 1 Tl Gedroogde dille
  • 125 gr Crème Fraiche

Schil de pastinaak en snijd in stukjes en snipper de sjalot. Verwarm de olie in een soeppan en fruit de sjalot en 1 teen knoflook 1 min. Voeg vervolgens de pastinaak toe en bak deze mee voor 2 min. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Kook de pastinaak in 10 min. gaar.

Kook ondertussen de eieren in 7 min. bijna hard. Laat ze schrikken en pel ze. Snijd de champignons in partjes en bak deze in een koekenpan met olie, pers vervolgens 1 teentje knoflook uit en bak deze nog 1 min. mee.

Roer ondertussen de dille door de crème fraiche en breng op smaak met peper en zout. Pureer vervolgens de soep met de staafmixer en breng op smaak met peper en zout. Serveer de soep in kommen, halveer de eieren en leg deze in de soep, schep de champignons erover en schep er wat crème fraiche op.

Smakelijk!