In verband met vakantie is Astebleef gesloten van 10-10 tot 20-10

Pruimentaart

Pruimentaart

Benodigdheden:

  • 150 gr boter
  • 50 gr amandelmeel
  • 100 gr zelfrijzend bakmeel
  • 100 gr suiker
  • 3 eieren
  • 6 grote pruimen
  • Snuf zout
  • Springvorm 23 cm

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 170 graden.Klop de boter met de suiker romig en luchtig. Ga net zo lang door tot het mengsel wit van kleur is.Voeg één voor één de eieren toe en mix het voorzichtig door elkaar. Het lijkt alsof het mengsel gaat schiften, dit is niet erg. Komt allemaal goed.Mix het amandelmeel, het zelfrijzend bakmeel en een snuf zout nog even kort door de massa. Zorg dat het één geheel is.Bekleed de bodem van je vorm met bakpapier en vet de vorm in met een bakspray of boter Giet het mengsel in de vormSnij de pruimen in vieren en verdeel ze over het cake mengsel.Bak de pruimentaart in ongeveer 35 – 40 minuten af in de voorverwarmde oven.De taart is klaar als een satéprikker er schoon en droog uit komt.Garneer eventueel met wat poedersuiker.