In verband met vakantie is Astebleef gesloten van 10-10 tot 20-10

Rust aan tafel

Rust aan tafel

De tijd nemen om rustig te eten is een basisvoorwaarde voor een goede spijsvertering. Veel mensen nemen niet echt de tijd voor een maaltijd, eten gaat vaak snel tussendoor of onbewust. Maar wanneer eten niet goed wordt fijngemalen, kan het niet goed verteren. Dit kan bijvoorbeeld leiden tot maagklachten, obstipatie of diarree en gewichtsproblematiek. 

Tips voor rust aan tafel:
• Neem de tijd voor je maaltijd, plan een half uur. Dit is helemaal niet lang!
• Dek de tafel gezellig en zet de televisie, je laptop en je telefoon uit, ga er voor zitten.
• Kauw je eten bewust (ongeveer twintig keer per hap).
• Doe geen andere dingen tijdens je maaltijd, zit niet te lezen, appen of te kletsen.
• Gebruik eens kleiner bestek zodat je kleinere happen neemt.
• Proef, eet bewust. Laat bijvoorbeeld je tafelgenoten raden welke ‘geheime ingrediënten’ je hebt gebruikt. 

Joyce Hanssenwww.foodandfit.nl