In verband met vakantie is Astebleef gesloten van 10-10 tot 20-10

Snijbiet

Snijbiet

Je komt snijbiet eigenlijk nooit in de supermarkt of bij de groenteman tegen; geen idee waarom eigenlijk. Je kunt snijbiet koken (als spinazie en andijvie), maar ook stoven, gerechten met roerbak, risotto, salades, etc., veelzijdig dus.De snijbiet heeft een mals eetbaar blad (ze lijkt een beetje op een kruising tussen spinazie en andijvie; bijna het zachte en malse van spinazie met het bittertje van andijvie). De stelen van de rode snijbieten lijken wel wat op rabarberstelen. Maar de snijbieten zijn er diverse kleuren; wit, gele, roze, rode en groene stengels. Het is een smaakvolle groente, die er makkelijk en op veel manieren te bereiden is. Snijbiet is echter wel kort houdbaar. Je kunt deze groente hooguit 2 dagen in de groentenla bewaren.
Was snijbiet zorgvuldig voor gebruik. Na het schoonmaken snijd je het blad van de steel. Deze heeft namelijk een langere bereidingstijd dan het blad.  Kortom een heerlijke, bijna “vergeten groente” welke ook nog eens een kleurrijk geheel is op je bord! Snijbieten zijn familie van de quinoa en spinazie en zitten boordenvol vitaminen. Tevens is ijzer het mineraal wat er in de snijbiet zit.