In verband met vakantie is Astebleef gesloten van 10-10 tot 20-10

Stoofpeertjes

Stoofpeertjes

Benodigdheden:

  • 4 Stoofpeertjes
  • 350ml Blauwe bessensap of rode bessensap (uiteraard kun je ook kiezen voor rode wijn of rode port)
  • 1 Kaneelstokje
  • 2 Kruidnagels
  • 75gr Bruine bastardsuiker
  • Flinke scheut water 

Bereidingswijze:

Schil de peertjes met een dunschiller, laat de stengel eraan zitten. Snijd de onderkant recht af zodat hij goed kan blijven staan op een bord.Indien gewenst kun je het klokhuis verwijderen. Zet de peertjes in een pan en voeg alle ingredienten toe, voeg water toe zodat de peertjes goed onder water staan. Breng het geheel aan de kook, zodra het kookt doe je de deksel op pan en zet je het vuur laag. Je laat dit vervolgens 1,5 – 2 uur sudderen. (afhankelijk van de grootte van de peren) De peren zijn gaar als je er met een scherp mesje in kan steken. Je kunt de peertjes uit de pan halen.Wil je graag saus bij je peertjes, kook dan het ovegebleven vocht op (haal wel de specerijen uit het vocht) en voeg er (maizena met water aangemaakt) aan toe om het geheel af te binden.  Heerlijk bij stoofvlees of wild maar uiteraard ook perfect als dessert geserveerd met een bolletje ijs.  

Smakelijk!