In verband met vakantie is Astebleef gesloten van 10-10 tot 20-10

Cous-Cous salade

Cous-Cous salade

Benodigdheden:

  • 500gr Cous-Cous
  • Olijfolie
  • 3 Paprika’s (geel-groen-rood)
  • 1 Aubergine
  • 1 Courgette
  • 2 Rode uien
  • 3 Teentjes knoflook
  • Verse Munt
  • 150 gr Rozijnen
  • Peper
  • Zout
  • Harissa (verkrijgbaar bij de toko of AH) 

Bereidingswijze:

Maak alle groentes schoon en snij deze in kleine blokjes. Laat ondertussen de rozijnen wellen.Maak de cous-cous klaar volgens de beschrijving op de verpakking. Doe dit in een ruime pan. Verwarm vervolgens een grote koekenpan op het vuur en voeg olijfolie toe.Bak vervolgens de groentes aan met peper en zout totdat ze gaar zijn. Begin met de ui en paprika en voeg vervolgens de courgette, aubergine en knoflook toe. Aan het einde doe je er de gewelde rozijnen bij. Als de groentes goed gaar zijn voeg je de harissa toe aan het groentenmengsel. Voeg 1,5 – 2 eetlepel toe. Wil je een hele pittige cous-cous dan doe je er wat extra harissa in. Meng vervolgens het groentenmengsel met de gewelde cous-cous en voeg als laatste de munt toe. Hak deze fijn. De hoeveelheid is naar eigen smaak! Laat het geheel vervolgens afkoelen in de koelkast.  

Bovengenoemd recept is een grote portie, voor een kleine portie halveer je de hoeveelheid.Smakelijk!